Page tree

In het provinciaal bezoekerscentrum Duinpanne is de expo Sea Change te bezoeken. Je wordt meegenomen in zes thema's telkens in een andere ruimte:

 1. BIODIVERSITEIT: 
  met filmpje (5 min.) op groot scherm. Verwonder je over de enorme verscheidenheid onder de waterspiegel. Een minidatabank van het onderwaterleven en een nieuw mosselaquarium laten een ander licht schijnen op de diversiteit aan leven onder water.
 2. ZEEBODEM:
  de grote ruimte achteraan in het gebouw bevat zowel een nagemaakte zandbank als een nagemaakte mammoetschedel. Zink mee naar de zeebodem en ontdek allerlei scheepswrakken of plaats een duikershelm op die je “inkijk” heeft op onze zeebodem.
 3. ZEESPIEGEL:
  Stap via het hellend vlak geleidelijk boven het waterniveau. De wanden van het hellend vlak zijn voorzien van cartoons die de stijging van de zeespiegel weergeven.
 4. VERVUILING:
  Het skelet van een aangespoelde dwergvinvis doet stilstaan bij de vervuiling van onze zeeën, dus ook de Noordzee. Onderzoek zelf waaraan dit dier gestorven is.
 5. GEBRUIKERS:
  In de controlekamer probeer je zelf onze zee  te beheersen. Mag je alles zomaar doen? Mag je zand baggeren in visgebieden en mogen militairen oefenen op vissersroutes? Ontdek deze gebruikers en geef ze elk hun eigen plaatsje.
 6. ORIËNTATIETOREN:
  Geniet ten slotte van het uitzicht in de panoramatoren en kom meer te weten over trekvogels op de Noordzee en de situering van Duinpanne in haar omgeving.Naar de website van Duinpanne >

Contacteer ons

Milieuvorming en -educatie
Koning Albert II-laan 20, bus 8
1000 Brussel